if phone 1608790 06-50500010   Online afspraak maken
 

De Behandelingen

  • Burn-out klachten: over de eigen grenzen heengaan. Door gesprek en de aanraking van de bijpassende massage, meer bewustwording van eigen gevoel van lichaam en gedachten. De grenzen aangeven wat wil je wel en wat niet dat er gebeurt in jouw persoonlijke leven op verschillende gebieden.

  • Stressgerelateerde klachten: tegen eigen grenzen aanlopen, lichaam geeft signalen af door verhoogde spierspanning van de rug-nek-schouders, hoge ademhaling, verhoogde bloeddruk, onrustig zijn. Bepaalde gedachten niet meer los kunnen laten. Door middel van gesprek en bijpassende massage mogelijkheid krijgen om te ontspannen om juiste keuzes te maken iedere dag opnieuw.

  • Rouwverwerking: emoties verwerken bij verdriet door verlies van een dierbare door overlijden of door scheiding, verandering gezinsituatie of verandering van werk. Proces om tot aanvaarding en acceptatie te komen. De mens verlangt naar stilte, rust, aandacht, troost en ondersteuning in zijn of haar proces hierin. Door het gesprek en de aanraking van de massage komen er neurotransmitters vrij, dit zijn simpel gezegd gelukshormonen.

  • Uitleg behandeling 16-Stappenplan: Wanneer een lichamelijke klacht chronisch wordt kan er een onverwerkte emotie zijn. Ook bij klachten zoals Whiplash, Fibromyalgie, M.E., Metabool syndroom, hormonale veranderingen, allerlei blokkades in het energiesysteem. Een emotie is als stromend water, je wordt geraakt (nat). Als de emotie er niet mag zijn, zal de trilling lager worden. Zij zal bevriezen als een ijsblokje, verstopt ergens in het lichaam, waardoor de energiestroom geblokkeerd wordt. Voor de energie-blokkade ontstaat een ophoping van energie (file), hierdoor ontstaat pijn en kramp. Vaak reageert het lichaam met ontstekingen: roodheid, pijn, zwelling, warmte, en verminderde functie. Door de energie-blokkade zal de energie minder stromen, dit geeft gevoelloosheid, zwakte, koude en trekt micro-organisme aan ( virussen, parasieten, bacteriën en schimmels) en wind, vocht of koude kunnen in het lichaam komen. Bij eenzelfde geur, beeld of geluid, wat lijkt op de situatie waarin de emotie bevroren is geraakt, zal dit ijsblokje meetrillen, waardoor de trilling van de emoties hoger wordt. Het ijsblokje ontdooit en men wordt weer geraakt (nat). Doordat nu wel acceptatie is voor deze emotie, zal zij verdampen en kan via de Voetreflexzones het lichaam verlaten.
    Via het 16-Stappenplan kunnen we de plaats en tijd vinden wanneer de steeds terugkerende emotie ontstaan is. Doe dit 16-stappenplan als je weer rustig kunt waarnemen. Zit je midden in het vuur van de emotie, haal dan eerst de lading ervan af. Ga dan eerst iets doen wat afleidt zoals een eind lopen of in je tuin werken. Als de lading ervan af is, ben je in staat om bij jezelf waar te nemen.
    In mijn praktijk begeleid ik u graag voor bewustwording van een emotie en acceptatie hiervan zodat je bevrijdt wordt van deze lichamelijke klacht.

Maak een afspraak online - klik hier...